Κα Κυριακή Μπακιρτζή, M.Sc., Ph.D.
Η Κυριακή Μπακιρτζή είναι Βιολόγος, Βιοχημικός και Μοριακός Βιολόγος. Μετά το μεταπτυχιακό της που της απονεμήθηκε με τιμητική διάκριση, δραστηριοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Τμήμα Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ. Έφυγε για τις Η.Π.Α. με πλήρη υποτροφία για Διδακτορικό Πρόγραμμα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, υπό την επίβλεψη του Prof. Konstantin Kandror. Το πεδίο της έρευνάς της ήταν οι Νευροεπιστήμες. Αποφοίτησε το 2009 και συνέχισε το μεταδιδακτορικό της στο Τμήμα Γαστρεντερολογίας της Ιατρικής Σχολής David Geffen στο UCLA, τμήμα που κατατάσσεται ως "Το Καλύτερο στη Δύση" από την ετήσια έρευνα των US News and World Report. Η έρευνά της επικεντρώθηκε στα micro-RNA, τη διακυτταρική επικοινωνία μέσω εξωσωμάτων και την υποκυτταρική μοριακή σηματοδότηση σε σχέση με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα. Το 2011 η έρευνά της έλαβε το 3ο Παγκόσμιο Βραβείο στον τομέα της Γαστρεντερολογίας. Το 2014 η κυρία Μπακιρτζή έγινε Assistant Project Scientist πρώτου επιπέδου στην Ιατρική Σχολή David Geffen. Το 2016, προήχθη σε Assistant Project Scientist δεύτερου επιπέδου, ενώ υπηρέτησε και ως Project Manager στο Centre for System Biomedicine, Division of Digestive Diseases, UCLA. Το 2017, η έρευνά της έλαβε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο στον τομέα της Γαστρεντερολογίας. Από το 2009 έως το 2017, η κυρία Μπακιρτζή κέρδισε επίσης δύο βραβεία Young Investigator και έλαβε χρηματοδότηση από το NIH και το Crohn's and Colitis Foundation of America (CCFA). Τώρα είναι Συντονίστρια Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και Επιστημονική Διευθύντρια του Ερευνητικού, Εκπαιδευτικού & Πειραματικού Κέντρου ΕΛΠΕΝ. Επιπλέον, είναι Συνεργάτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της ερευνητικής της δραστηριότητας (2003-2017) η κυρία Μπακιρτζή έχει 32 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, έχει συνεργαστεί με έγκριτους επιστήμονες σε τέσσερις Ηπείρους και έχει προσκληθεί να δώσει διαλέξεις και να εκπαιδεύσει εργαστήρια σε σημαντικά ιδρύματα όπως το Harvard School of Medicine, το Cleveland Clinic και το Mayo Clinic, πάνω σε δύο εξειδικευμένα, πρωτόκολλα ζωικών προτύπων και σε μεθόδους απομόνωσης μικροκυστιδίων που έχει αναπτύξει η ίδια.
Κα Ελευθερία Καράμπελα, MSc
Η Ελευθερία Καράμπελα γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας όπου έλαβε την βασική της εκπαίδευση. Σπούδασε στο Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης “Σ.Β.Ι.Ε” με ειδικότητα “Iατρικών και βιολογικών εργαστήριων, Βιοχημικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου”. Το δίπλωμά της αναγνωρίστηκε από τον Oργανισμό Eπαγγελματικής Εκπαίδευσης και Kατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ). Το 2006 ολοκλήρωσε πρόγραμμα 6 μηνών στο πρόγραμμα “Project Management”, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2010 ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα “Laboratory Animal Science- FELASA Category C” του Bιοιατρικού Ερευνητικού Κέντρου “Αλέξανδρος Φλέμινγκ” και του The Laboratory Animal Science-Utrecht University. Από το 2011 είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη "Διοίκηση” του πανεπιστημίου University of Hertfordshire Business School – IST College. Από το 1998 έως και σήμερα, εργάζεται στο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό & Πειραματικό Κέντρο ΕΛΠΕΝ ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Ερευνητικών Πρωτοκόλλων.
Κα Μαρία Καραμπέρη, RN
Η Μαρία Καραμπέρη γεννήθηκε στην Καβάλα και έλαβε τη βασική της εκπαίδευση στην Αθήνα. Το 1992 αποφοίτησε ως Νοσοκόμα από τη Σχολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εργάστηκε ως νοσηλεύτρια στη μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου «Υγεία» από τον Μάιο του 1994 έως τον Ιούνιο του 2007. Από τον Ιούλιο του 2007 εργάζεται στο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό & Πειραματικό Κέντρο ΕΛΠΕΝ ως υπεύθυνη Διαχείρισης Προμηθειών και Αποθήκης. Είναι κάτοχος Πιστοποίησης FELASA Κατηγορίας C καθώς και της Πιστοποίησης ALS από ΕΕΚΑΑ (Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής σε Ενήλικες). Επίσης παρακολούθησε επιτυχημένα του Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Εισαγωγή στις προμήθειες” από την Εταιρία Humantec ltd. Παρακολούθησε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Βέλτιστη Οργάνωση Αποθήκη – Διαχείριση Αποθεμάτων -Απογραφές Οργάνωση” από την Ευρωεκπαιδευτική Ε.Π.Ε.
Κα Καλλιόπη Τσαρέα, RN
H Καλλιόπη Τσαρέα έλαβε βασική εκπαίδευση στο 1ο Λύκειο Νίκαιας Πειραιώς. Το 2009 έλαβε Πτυχίο Νοσηλευτικής Χειρουργείου από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, καθώς και την αντίστοιχη Πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας με βαθμό «19,άριστα». Εκπαιδεύτηκε πάνω στην νοσηλευτική χειρουργείου στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», στο «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών» και στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία». Από το 2001 ως το 2007 εργάστηκε στην ΕΛΠΕΝ στον τομέα καθαριότητας. Από το 2007 έως σήμερα εργάζεται στο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό & Πειραματικό Κέντρο ΕΛΠΕΝ ως Νοσηλεύτρια. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει σε μετεκπαιδευτικά συνέδρια και σεμινάρια, και έχει λάβει την Πιστοποίηση ALS της ΕΕΚΑΑ, καθώς και την πιστοποίηση FELASA Category C. Η κυρία Τσαρέα σπουδάζει στην Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, στην Ιστορία – Αρχαιολογία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Κα. Χαρίκλεια Βιδοπούλου
Η Χαρίκλεια Βιδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και έλαβε την βασική της εκπαίδευσή της στη Νέα Σμύρνη. Διαθέτει βασική γνώση της αγγλικής γλώσσας. Από το 2003 έως το 2007 εργάστηκε ως ταμίας και στην εξυπηρέτηση πελατών στην αλυσίδα πολυκαταστημάτων «Γαλαξίας». Από το 2007 έως και σήμερα εργάζεται στο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό & Πειραματικό Κέντρο ΕΛΠΕΝ ως υπεύθυνη καθαριότητας.
Κα Μαρία-Άννα Τσούτσου, DVM
Η Μαρία-Άννα Τσούτσου γεννήθηκε και έλαβε τη βασική της εκπαίδευση στη Λαμία, Φθιώτιδος. Αποφοίτησε ως Κτηνίατρος από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2018 ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα “Laboratory Animal Science European Union Functions Course-FELASA Category C”. Από το 2018 έως το 2020 εργάστηκε στο Ερευνητικό Εκπαιδευτικό και Πειραματικό Κέντρο ΕΛΠΕΝ ως αναπληρώτρια Υπεύθυνη Κτηνίατρος όντας παράλληλα Υπεύθυνη του Τμήματος Υποτροφιών. Από το 2021 είναι η Υπεύθυνη Κτηνίατρος της εγκατάστασης και Υπεύθυνη Διαχείρισης. Επιπλέον, από το 2019 παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Laboratory Animal Science” , στο Πανεπιστήμιο RWTH στο Aachen, Γερμανίας, το οποίο βρίσκεται εν εξελίξει.
Κα Άννα Γαβρά, DVM
Η Άννα Γαβρά αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Φεβρουάριο του 2020. Έχει εξασκήσει πρακτική στο χώρο της Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Διαγνωστική Απεικόνιση. Το 2021 ολοκλήρωσε επιτυχώς το αναγνωρισμένο από το φορέα της FELASA ‘Laboratory Animal Science European Union Functions Course’- Functions A,B,C,D. Από το Νοέμβριο 2021, είναι η Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Κτηνίατρος κατόπιν πρακτικής άσκησης της στο Πειραματικό, Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο ΕΛΠΕΝ. Παρακολουθεί και συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια στο 7o Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής.
Κος Στέργιος Γεράκης
Ο Στέργιος Γεράκης έλαβε την βασική του εκπαίδευση στον Μαραθώνα Αττικής. Από το 2008 έως και σήμερα εργάζεται στο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό & Πειραματικό Κέντρο ΕΛΠΕΝ στο τμήμα ζωικών προτύπων. Είναι υπεύθυνος για την φροντίδα των χοίρων, κονίκλων, μυών και επίμυων και συμμετέχει στην διοργάνωση των ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του κέντρου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια με θέμα τα ζώα εργαστηρίου και είναι κάτοχος της πιστοποίησης FELASA Category B (Πανεπιστήμιο της Λοζάνης).
Κος Νικόλαος Ψυχαλάκης, MSc
Ο Νίκος Ψυχαλάκης γεννήθηκε στο Χολαργό, Αττικής. Είναι Μηχανικός Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην “Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση” από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Το 2013 ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα “Laboratory Animal Science – FELASA category C” στο European Molecular Biology Laboratory στη Ρώμη. To 2021 ολοκλήρωσε με επιτυχία το εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα 2 μηνών στο “Διεθνές και Εξαγωγικό Εμπόριο”. Το 2021 ξεκίνησε το εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα “Project Management” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, διάρκειας 6 μηνών το οποίο βρίσκεται εν εξελίξει. Από το 2012 έως και σήμερα εργάζεται στο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό και Πειραματικό Κέντρο ΕΛΠΕΝ ως Συντονιστής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.
Κος Ιωάννης Γκλιάτης, MSc
Ο Ιωάννης Γκλιάτης γεννήθηκε στον Μαραθώνα, Αττικής όπου έλαβε την βασική του εκπαίδευση. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με ειδικότητα “Μηχανικός Βιοϊατρικής”. Από το 2021 είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην “Βιοϊατρική Τεχνολογία” του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από το 2013 έως και το 2014 εργάστηκε στο τμήμα Κτηριακής Συντήρησης της ΕΛΠΕΝ. Από το 2015 έως και το 2016 εργάστηκε στο τμήμα Παραγωγής Φαρμάκων της ΕΛΠΕΝ. Το 2018 ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα "Laboratory Animal Science European Union Functions Course - FELASA Category B". Από τον Μάιο του 2018 έως και τον Δεκέμβριο του 2020 ήταν υπεύθυνος του τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης στο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό & Πειραματικό Κέντρο ΕΛΠΕΝ. Από τον Ιανουάριο του 2021 έως και σήμερα εργάζεται στο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό & Πειραματικό Κέντρο ΕΛΠΕΝ ως Υπεύθυνος Εγκατάστασης & Υποστήριξης Συστημάτων Πληροφορικής.